Zupa krem z pieczonego kalafiora
Zupa krem z pieczonego kalafiora, to nie tylko idealne danie w porze obiadowej! Podaj je swojej rodzinie na kolację, bądź zaskocz znajomych, serwując im to danie podczas spotkania towarzyskiego. Jedno jest pewne- każde podniebienie będzie zadowolone!

Składniki:
1 duży kalafior
1 czosnek
Włoszczyzna
2 łyżki śmietany 18%
2 łyżki Zielonej Naci Pietruszki Zdrowe Pola garść pestek dyni.
Przygotowanie:
W zależności od upodobań przygotuj wywar: warzywny, bądź mięsno- warzywny.Piekarnik rozgrzej do 200 stopni a blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Kalafiora podziel na różyczki, i delikatnie natrzyj olejem. Przełóż na blachę, dorzuć ząbki czosnku i piecz przez 18 – 20 minut.Upieczone warzywa dodaj do wywaru i gotuj kolejne 5 minut. Dopraw zupę ulubionymi przyprawami i dodaj 2 łyżki śmietany 18% oraz 2 łyżki Zielonej Naci Pietruszki Zdrowe Pola.Gotową zupę zblenduj na jednolitą masę. Podawaj z pestkami dyni i kilkoma różdżkami upieczonego kalafiora.