Zupa krem z pieczonego kalafiora

29/10/2017

Zupa krem z pieczonego kalafiora, to nie tylko idealne danie w porze obiadowej! Podaj je swojej rodzinie na kolację, bądź zaskocz znajomych, serwując im to danie podczas spotkania towarzyskiego. Jedno jest pewne- każde podniebienie będzie zadowolone!

 

Składniki:

 

1 duży kalafior

1 czosnek

Włoszczyzna

2 łyżki śmietany 18%

2 łyżki Zielonej Naci Pietruszki Zdrowe Pola
garść pestek dyni.


Przygotowanie:


W zależności od upodobań przygotuj wywar: warzywny, bądź mięsno- warzywny.Piekarnik rozgrzej do 200 stopni a blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Kalafiora podziel na różyczki, i delikatnie natrzyj olejem. Przełóż na blachę, dorzuć ząbki czosnku i piecz przez 18 – 20 minut.Upieczone warzywa dodaj do wywaru i gotuj kolejne 5 minut. Dopraw zupę ulubionymi przyprawami i dodaj 2 łyżki śmietany 18% oraz 2 łyżki Zielonej Naci Pietruszki Zdrowe Pola.Gotową zupę zblenduj na jednolitą masę. Podawaj z pestkami dyni i kilkoma różdżkami upieczonego kalafiora.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Wyróżnione posty

Zdrowe Kolorowanki!

1/3
Please reload

Wyszukaj wg tagów
Please reload

© 2016 Joyfood Sp. z o.o.

Sklep intrnetowy lekkiesmaki.pl
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle