Sezonowe ciasto śliwkowe z Pyłkiem Kwiatowym Zdrowe Pola

Jesień popołudnia spędzane z kubkiem gorącej herbaty wymagają odpowiedniej słodkiej przekąski! Proponujemy Wam pyszne ciasto ze śliwkami. Lekko korzenny smak i słodycz śliwek to słodyczowy must have tego sezonu!

Składniki:

5 śliwek

1 jabłko

2 marchewki

Garść żurawiny

2 łyżki syropu z agawy

2 łyżeczki cynamonu gotowe ciasto drożdżowe

4 łyżeczki Pyłku Kwiatowego Zdrowe Pola

Kruszonka:

1 ¼ szklanki płatków owsianych

1/3 szklanki pestek dyni

1/3 szklanki orzechów włoskich

1/3 szklanki cukry trzcinowego bądź kokosowego

1/3 szklanki oleju kokosowego 2 łyżki Buraka Suszonego Zdrowe Pola

Przygotowanie:

Wyłóż formę gotowym ciastem drożdżowym. Marchew zetrzyj na tarce (małe oczka) i wymieszaj z 2 łyżeczkami cynamonu. Gotową masę wyłóż na spód ciasta. Owoce pokrój na ćwiarki i ułóż na cieście. Polej równomiernie syropem z agawy i posyp Pyłkiem Kwiatowym Zdrowe Pola. Włóż do nagrzanego piekarnika o temperaturze 180 stopni. Piecz ok 12 minut, tak aby zarówno ciasto, jak i owoce lekko się zarumieniły. Składniki na kruszonkę (oprócz oleju kokosowego) zblenduj w wysokim pojemniku na miał. Następnie dodaj olej kokosowy i dokładnie wymieszaj. Gotową masę nałóż na ciasto i lekko przypieczone owoce. Piecz razem 15 minut w tej samej temperaturze.


Wyróżnione posty
Wyszukaj wg tagów
Nie ma jeszcze tagów.

© 2016 Joyfood Sp. z o.o.

Sklep intrnetowy lekkiesmaki.pl
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle