Buraczana słodycz

Masz dosyć wypiekowej monotonii, znudziło Cię już ciasto marchewkowe? wypróbuj tego przepisu. Burak doda oryginalnego smaku czekoladowej słodyczy i zachwyci nutą tajemniczości niecodziennym składnikiem.
SKŁADNIKI:
3 łyżki CZERWONEGO BURAKA Zdrowe Pola
250 g gorzkiej czekolady
150 g margaryny
3 jajka
150 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
100 g kakao
150 g brązowego cukru (można też użyć drobnego cukru do wypieków)
Wszystkie składniki powinny być w pokojowej temperaturze.
Czekoladę posiekaj nożem. Jaja, cukier i margarynę ubijaj w misce kilka minut. Mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia przesiej do miski z ubitymi jajkami. Wymieszaj i na koniec dodaj poszatkowaną czekoladę oraz 3 łyżki CZERWONEGO BURAKA Zdrowe Pola.
Tak przygotowane ciasto przelewamy do formy o wymiarach 18x28 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 170 ºC przez około 20 - 25 min.