
WA:ŻYWO: PASTA Z PIECZAREK
Z PESTKAMI DYNI
Przepyszna pasta warzywna stworzona z najwyższej jakości składników, pochodzących od polskich producentów. Pieczarka zachwyci intensywnością swojego smaku a pestki dyni uzupełnią niedobory cynku. Kremowa konsystencja pasty idealna do rozsmarowania na pieczywie, doskonale sprawdzi sie również jako uzupełnienie innych potraw.
SKŁADNIKI: Pieczarka 32%, fasola biała gotowana, olej rzepakowy, seler, dynia gotowana 8,3%, pestki słonecznika, woda, cebula suszona, sól, naturalny koncentrat soku jabłkowego, pieczarka suszona, czosnek suszony, pestki dyni 0,3%, pieprz czarny.
ALERGENY: Ze względu na miejsce pakowania może zawierać : gorczycę, mleko (łącznie z laktozą), soję i zboże zawierające gluten.
PASTA WA:ŻYWO JEST PRODUKTEM NATURALNYM: NIE ZAWIERA KONSERWANTÓW, WZMACNIACZY SMAKÓW, GMO, SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I AROMATÓW,
Przechowuj w miejscu zacienionym i chłodnym. Po otwarciu przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu 48h.
PRODUKTY, Z KTÓRYMI PASTA KOMPONUJE SIĘ IDEALNIE:
Pieczarki to grzyby w Polsce bardzo popularne, często niedoceniane pod względem wartości odżywczych. Nic bardziej mylnego, oprócz niskiej kaloryczności to źródło cennych witamin z grupy B oraz kwasu foliowego. Ponadto dostarczają umiarkowanych ilości witaminy D oraz witaminy C. W pieczarkach znajdziemy również niemało cennych składników mineralnych takich jak np. miedź, która odpowiada za transport tlenu do komórek organizmu, dodatkowo: selen, fosfor, cynk i potas. Obniżają ciśnienie krwi i mogą wpłynąć na zmniejszenie ryzyka udaru. Grzyby te zawierają w sobie dużo łatwo przyswajalnego białka. Jedząc je regularnie wzmacniamy swoją odporność. Oprócz właściwości zdrowotnych wspomagają również odchudzanie. Mają niewielką zawartość tłuszczu ale za to dużo błonnika i wody. To doskonały składnik, którym możemy urozmaicić codzienną dietę bez obaw o niepożądane następstwa. Zawarte w paście pestki dyni wzbogacają ją w cenne składniki odżywcze, takie jak np. zdrowe kwasy tłuszczowe, które pełnią w organizmie funkcje transportowe. Pestki dostarczają również cynk, dzięki któremu kondycja skóry i włosów będzie na wysokim poziomie; magnez i potas w trosce o układ nerwowy a także fosfor, który jest odpowiedzialny za budowę kości i zębów.
Drogocenne składniki, w które bogate są pestki dyni:
-
Witamina A
-
Witamina C
-
Witamina D
-
Witamina E
-
Witamina B1
-
Witamina B2
-
Witamina B6
Dodatkowo pestki dyni:
-
zawierają kwas linolowy,
-
posiadają bardzo wysoką wartość odżywczą,
-
zawierają kwas palmitynowy
-
posiadają właściwości przeciwzapalne,
Pasta z pieczarką i dynią pozbawiona jest sztucznych dodatków doskonale uzupełni dietę w cenne wartości odżywcze. 100% naturalnych składników, brak środków konserwujących i wzmacniaczy smaku oraz duża zawartość błonnika sprawia, że produkty WA:ŻYWO to zdrowe i wartościowe uzupełnienie diety – również dla wegetarian. Nasza pasta jest idealnym składnikiem wytrawnych kanapek i przekąsek. Posmaruj nią pieczywo i dodaj swój ulubiony mix sałat - nie ma lepszego śniadania!