WA:ŻYWO: PASTA

Z CZERWONEGO BURAKA Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI

Przepyszna pasta warzywna stworzona z najwyższej jakości składników, pochodzących od polskich producentów. Delikatne połączenie smaków czerwonego buraka ze słodkością suszonej śliwki nada charakter każdej potrawie i wzbogaci smakiem kanapkę i przekąskę.

SKŁADNIKI: Burak czerwony 32%, fasola czerwona gotowana, olej rzepakowy, seler, pestki słonecznika, woda, żurawina suszona, śliwka suszona 1,8%, sól, cebula suszona, papryka słodka, pieprz czarny, papryka ostra.

ALERGENY: Ze względu na miejsce pakowania  może zawierać : gorczycę, mleko (łącznie z laktozą), soję i zboże zawierające gluten.

PASTA WA:ŻYWO JEST PRODUKTEM NATURALNYM: NIE ZAWIERA KONSERWANTÓW, WZMACNIACZY SMAKÓW, GMO, SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I AROMATÓW,

Przechowuj w miejscu zacienionym i chłodnym. Po otwarciu przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu 48h.

PRODUKTY, Z KTÓRYMI PASTA  KOMPONUJE SIĘ IDEALNIE:

Rozwiń

Buraki maja w sobie drogocenne właściwości odżywcze a także lecznicze. Są skarbnicą minerałów takich jak: żelazo, magnez, fosfor, potas; ponadto buraki to prawdziwa bomba witaminowa, są bogate w błonnik i przeciwutleniacze. Wspomagają układ krwionośny i wspomagają leczenie niedokrwistości dzięki zawartości kobaltu. Dodatkowo obniżają ciśnienie krwi a dzięki zawartości przeciwutleniaczy mają również działanie antynowotworowe. Czerwony burak wpływa korzystnie również na poprawę nastroju i dodaje energii, redukuje oznaki starzenia się i wzmacnia odporność organizmu w szczególności na choroby wirusowe. Śliwki natomiast mają wiele dobroczynnych właściwości. Bardzo korzystnie wpływają na trawienie i poprawiają apetyt, są też dobrym środkiem w walce z zaparciami. Zawierają dużo witaminy A, która jest niezbędna do właściwego metabolizmu białka oraz zwiększa odporność organizmu. Ich zbawienny wpływ na układ pokarmowy wiąże się z dużą zawartością  błonnika, który zapobiega wchłanianiu cholesterolu.

 

Drogocenne składniki, w które bogate są suszone śliwki:

  • witamina B1,

  • Witamina C,

  • Tiamina,

  • Ryboflawina,

  • Niacyna,

  • Witamina B6,

  • Kwas foliowy,

  • Witamina A,

  • Witamina E,

  • Witamina K ,

Dodatkowo suszona śliwka:

  • to bogactwo żelaza i fosforu,

  • ze względu na wysoką zawartość żelaza jest zalecana wegetarianom,

  • zapobiega cukrzycy i otyłości,

  • obniża poziom cholesterolu,

  • redukuje ryzyko osteoporozy

Pasta z czerwonego buraka z suszoną śliwką jest pozbawiona sztucznych dodatków doskonale uzupełni dietę w cenne wartości odżywcze. 100% naturalnych składników, brak środków konserwujących i wzmacniaczy smaku oraz duża zawartość błonnika sprawia, że produkty WA:ŻYWO to zdrowe i wartościowe uzupełnienie diety – również dla wegetarian. Nasza pasta jest idealnym składnikiem wytrawnych kanapek i przekąsek. Posmaruj nią pieczywo i dodaj swój ulubiony mix sałat - nie ma lepszego śniadania! 

© 2016 Joyfood Sp. z o.o.

Sklep intrnetowy lekkiesmaki.pl
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle