
100% Z POLSKI
Cały proces produkcji Zdrowych Pól - zarówno SUPERFOOD, jak i PAST WARZYWNYCH przeprowadzony jest w Polsce – począwszy od uprawy, zbiorów surowca, suszenia, konfekcji i badań, na produkcji opakowań i dystrybucji skończywszy. Skraca to czas transportu i przechowywania, co ma pozytywny wpływ na końcową jakość produktu. Nie bez znaczenia pozostaje również bardzo atrakcyjna cena Zdrowych Pól dla klienta końcowego.
"Jesteśmy przekonani, że doświadczenie polskich producentów z nowoczesnymi technologiami utrwalania i pakowania żywności to połączenie, które skazuje projekt Zdrowe Pola na sukces."
100% Z POLSKI
UPRAWA. ZBIORY. SUSZENIE. MIELENIE. PAKOWANIE. PROJEKT. DYSTRUBUCJA.
POWSTAWANIE PRODUKTÓW SUPERFOOD:
JAKOŚĆ NA PIERWSZYM MIEJSCU
Wybrane produkty poddawane są procesowi suszenia powietrzem konwencjonalnym. Część warzywa zaraz po zebraniu dostarczana jest do suszarni, gdzie przechodzi proces mycia, a następnie powolnego ogrzewania strumieniami ciepłego powietrza.
Na tym etapie następuje „redukcja” materiału – czyli odparowanie wody z części roślin, w wyniku czego z ok. 2 kg świeżego warzywa otrzymujemy ok. 200g suszonego koncentratu (spadek mikro- i makro-składników odżywczych oscyluje w granicach 10-15% w stosunku do surowego warzywa) – czyli docelowej ilości, którą znajdziesz w opakowaniach Zdrowe Pola.
Cały ten skomplikowany proces ma jeden cel:
dostarczenie najwyższej jakości produktu,
który spełni wymagania najbardziej wymagających klientów.
